vrijdag 21 juni 2013

Spykers beroep in zaak tegen GM was te verwachten

Spyker gaat beroep aantekenen in de claimzaak tegen General Motors, en dat was te verwachten. Victor Muller geeft immers nooit op. Zolang hij nog mogelijkheden ziet om zijn zaak te bepleiten, pakt hij die met beide handen aan. Geheel conform het motto dat hij al vanaf het begin bij Spyker huldigt: nulla tenaci invia est via, ofwel voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar.

Muller ziet nog mogelijkheden omdat de rechter in zijn ogen volledig voorbij is gegaan aan het feit dat er volgens Spyker in de voorgestelde deal om Saab te reddden geen sprake was van technische overdracht van GM's intellectueel eigendom aan Youngman. De rechter heeft dat punt volledig terzijde geschoven, zo zei Muller tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week. Aan zijn kenmerkende strijdlustigheid was toen al te merken dat hij het er waarschijnlijk niet bij zou laten zitten.

Onvoldoende
De rechter vond het reddingsplan echter onvoldoende onderbouwd en te weinig concreet, en oordeelde vorige week maandag dat GM in zijn recht stond om de deal met de voorgestelde deal met Youngman te blokkeren.

Spyker blijft echter bij de bewering dat GM zich schuldig heeft gemaakt aan tortuous interference, ofwel 'onrechtmatige bemoeiing', omdat de voorgestelde deal de eerdere afspraken uit het overnamecontract tussen Spyker en GM juist niet zou schenden.

Meer tijd
Wellicht dat bij de behandeling van het beroep de rechter meer tijd zal nemen dat het krappe kwartiertje dat de advocaat van Spyker bij de rechtszitting van vorige week maandag kreeg toebedeeld. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten