dinsdag 2 december 2014

Spyker fuseert met Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigjes


De toekomst van Spyker ligt in handen van een Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigen. Dat blijkt uit een persbericht dat Spyker naar aanleiding van zijn aanvraag tot uitstel van betaling heeft gepubliceerd.

Volgens Spyker-oprichter en -topman Victor Muller fuseert zijn sportwagenfabrikant met een  - niet met naam - genoemde Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigjes en zal de "nieuwe, duurzame technologie zijn weg vinden in de toekomstige auto's van Spyker.

Het aanvragen van surseance was het beste alternatief om het voortbestaan van Spyker te garanderen. aldus Muller. Ondertussen probeert Muller een lening bij onafhankelijke investeerders los te krijgen om Spyker draaiende te kunnen houden en rekeningen en salaris te kunnen betalen. Het personeel van Spyker wacht nog op salaris voor oktober en november.

Rasoptimist Muller verwacht dat Spyker na de herstructurering die volgt op de sursecance een sterke en innovatieve onderneming wordt die kan groeien en winstgevend kan zijn.

Lees het persbericht van Spyker

Lees ook:
BREKEND: Spyker krijgt uitstel van betaling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten